Otvorené: Uto - Pia: 08:00 – 15:30

Vyhodnotenie návštevnosti za júl – október 2015

Máme za sebou prvé mesiace fungovania múzea a turistického informačného centra, ktoré boli verejnosti sprístupnené koncom júna 2015. Nahliadnite s nami do našej návštevnej knihy, ktorá sa postupne plní milými a často aj výtvarnými komentármi.

 

Pre zaujímavosť vyberáme aj niekoľko čísel a informácií z našich štatistík:

Za obdobie jún – október prišlo najviac, až 258 platiacich návštevníkov do múzea v mesiaci september. Prekvapivo najmenej, len 144 návštevníkov malo múzeum v mesiaci august. Najviac návštevníkov múzea z iných krajín okrem Slovenska bolo z Českej republiky a Poľska. Expozície v hámorskom múzeu si pozreli aj turisti z Ukrajiny, Litvy, Holandska či Turecka.

Návštevnosť múzea sa zvýšila od zavedenia výučby v múzeu, vďaka tomu v mesiaci október 2015 z celkového počtu 240 návštevníkov múzea až 51 % predstavovali žiaci materských a základných škôl. Zatiaľ najpopulárnejším výučbovým programom pre materské školy je program „Železní dedovia“ a pre žiakov základných škôl program „Po stopách našich predkov“.

Turistické informačné centrum počas svojich prvých troch mesiacov fungovania poskytlo bezplatné informácie pre takmer 1100 návštevníkov. Najväčší nápor bol v mesiaci august, kedy centrum navštívilo až 390 turistov. Podobne ako v múzeu, najčastejšími návštevníkmi TIC okrem Slovákov boli turisti z Českej republiky a Poľska, ale zatúlali k nám aj turisti z Rakúska, Ukrajiny, Maďarska, Ruska, Talianska či Portugalska.

Štatistika návštevnosti bola spojená aj s prieskumom spokojnosti s poskytovanými službami cestovného ruchu. Turisti väčšinou pozitívne hodnotili rozšírenie služieb o múzeum a turistické informačné centrum, celkovo sa im páči nápad a téma Hámorského náučného chodníka, tiež prepojenie s cyklotrasami v okolí. Pochvaľovali si aj bazén v Športovo-rekreačnom areáli Barnova rika a celkovo upravenú obec. Z negatívnych ohlasov možno spomenúť ponosy na chýbajúce stravovacie zariadenia v obci, poškodenú lávka smerom na Sninský kameň, ktorú obec Zemplínske Hámre aj vďaka vašim podnetom nedávno opravila, ale aj neporiadok popri turistických trasách vo Vihorlatských vrchoch. Bohužiaľ všetko nie je v našich silách zmeniť, ale veríme že nás prídete navštíviť opäť.

Ešte raz ďakujeme za Vašu priazeň, tešíme sa na vás aj v zime